Priča

Sreo sam je u nekoj priči prepunoj magle. Sanjala je. Možda sam i ja, ko zna. Padao je po nama ritam neke zaboravljene pesme i mi smo… Pa, ćutali, šta drugo.

Sve neizgovorene reči, otišle su. Nisam znao gde.

Šetali smo po pasusima zavirujući u nagoveštaje skrivene između redova. Nekoliko puta, u nekim zalutalim trenucima, ostali smo sami, zaboravljeni u dosadnim deskripcijama koje ionako niko ne čita. Mislim da smo se u jednom od njih dodirnuli.

I odjednom više nije bilo tako važno šta se dešava oko nas. A u nama je izbio požar u kome je sve izgorelo, pa i nit priče.

I dogodilo se. Ja sam se utisnuo u jednu, a ona nestala negde iza tri tačke…

Od tada me pohode one neizgovorene reči. Kažu, bile su skrivene u nama i sasvim je nejasno zbog čega ih nisam tražio tamo.

Sada se igram njima. Pakujem ih u priče bez uvoda, razrade i zaključka. Ponekad izmamim maglu. Ponekad i pesmu. Ali nju nikada.

Advertisements

35 mišljenja na “Priča”

 1. Nestala je iza tri tacke, ali je ostavila trag u vidu, rekla bih, neiscrpne inspiracije. A veruj mi, to je velika stvar koju mnogi ljudi nikad ne dozive <3. Jako lepo napisano :OK:.

   1. 😀 I jedno i drugo ime su u opticaju. Tatjana je puno ime ali me retko ko tako zove. Tanja je uobicajeno, tako da neces pogresiti kako god da me vikas :D.

   2. I jedno i drugo ime su u opticaju :D. Tatjana je puno ime ali me retko ko tako zove. Tanja je uobicajeno, tako da neces pogresiti kako god da me vikas :D.

 2. Прича, изгубљена нит и три тачке…
  Ове три тачке иза којих је нестала су ме дотукле.
  Сјајно!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s