“Бдење“ у Кучеву

Био сам почаствован да вечерас будем гост Центра за културу Кучево. Радни је дан, место је велико отприлике као мој Мајданпек, а ја, руку на срце, заиста непознат аутор.

Ипак, и поред свега, промоцији моје  књиге присуствовало је петнаестак људи. И више него што сам очекивао. Али, то није тако важно. Важнија је била атмосфера. Било је присно, људски и лепо. Причао ми је мој суграђанин, колега, песник Спасоје Јоксимовић како му је било заиста пријатно у Завичајној галерији у Кучеву.

И ја сам се вечерас уверио да је то заиста тако.

Мој другар и “верни“ читалац, Славко Милановић, ја и већина присутних причали смо, ћаскали, о писању, “Бдењу“, свему што нам је деловало занимљиво. Поменули смо и музику, моју највећу подршку – блогере (никада не заборавим да причам о вама), Тонија Парсонса, Бранка Ћопића, Душка Трифуновића.

Било је ово заиста пријатно проведено вече. У праву је Спасоје.

А домаћини су заиста прави домаћини. Даровали су ме вредним књигама и монографијом “Хомољских мотива“ штампаном поводом 50 година ове манифестације.

Габријела Ковачевић, са којом сам договарао детаље, и директорка Центра за културу Јасмина Драгојевић спадају у онај тип особа са којима сарадња просто прија.

Било ми је велико задовољство да представим своју књигу у граду који је из себе или око себе изнедрио Стевана Раичковића, Жанку Стокић, Ђорђа Марјановића…

Уживао сам. Велико хвала.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s