Двосед

Сетих се вечерас једног малог пипето двоседа који се вукао по нашој кухињи откад знам за себе, дакле од најранијих седамдесетих. Ми смо га звали пипето или пипи, мада је велико питање да ли је то стварно био прави назив. Покушавао сам данас да пронађем слику једног таквог укуцавајући разноразне називе у претраживач. Нисам успео. Нема више таквих. А сећам га се врло добро. Лак, расклопив. Основна конструкција је челична, на њој је шперплоча, а преко тога сунђер дебљине десетак центиметара увучен у навлаку. У нашем случају неку зеленкасту. Такав је и наслон, само што је он дводелни. Наслони за руке са обе стране пресвучени су јефтиним скајем. На њему две особе могу комотно да седе, али могу и три, само врло скучено. Често је ту седело троје, јер су се у то доба људи много више дружили.  Двосед може да се продужи и са једне и са друге стране, празнине се попуњавају наслонима и човек ту може да преноћи. Често сам баш ја био тај који је ноћио на таквом двоседу, јер су се људи у то доба и чешће посећивали.

Био ми је драг тај двосед. Сад ми је криво што не знам где је завршио. Могуће је да ми је тада када је “завршавао“ било чак и свеједно. А данас бих волео да знам која му је била судбина.

У ствари, волео бих макар да имам неку фотографију са тог прастарог канабета. Или, ако је и то много, волео бих макар да сам данас пронашао фотку неког сличног малог и уског лежаја. Тек да је поделим овде, уз причу. Да знате на шта мислим.

One thought on “Двосед”

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s